Kestävyys

H A A P A L Assa.

Meille on suunnattoman tärkeää osallistua kestävän kehityksen ylläpitoon niin sosiaalisesta kuin ekologisestakin näkökulmasta. Haapalassa koemme luksusta hyvällä omallatunnolla, luoden harmonian hemmottelun sekä kestävän kehityksen välille.

Yrityksemme sydämessä sykkii luja sitoutuneisuus kestävyyteen, periaate joka ei ainoastaan määrittele luonnettamme, vaan muovaa jokaista kokemusta jonka tarjoamme.

Kutsumme asiakkaamme mukaan muutoksen matkalle, jossa jokainen hetki, siemaus, sekä suupala edistää harkittujen päätösten sekä tietoisten tapojen jatkumoa.

LUE ALTA LISÄÄ SIITÄ KUINKA OLEMME MUKANA EDISTÄMÄSSÄ POSITIIVISTA MUUTOSTA.

Maailmassa jossa hiilijalanjälki ei ole koskaan aiemmin ollut näin tärkeä, tunnistamme tärkeän roolin joka meillä jokaisella on planeettamme säilyttämisessä. Meillä Haapalassa kestävyys ei ole ainoastaan sanahelinää; se on elämäntapa. Uskomme lujasti että pienimmätkin teot voivat moninkertaistuessaan luoda suurempia kokonaisuuksia. Hyväksymme vastuumme jättää jälkeemme positiivisia muutoksia.

Hotellimme, ravintolamme, sekä panimomme on huolellisesti suunniteltu ilmentämään toimintatapojamme. Paikalliset ainekset, historiaa kunnioittaen remontoidut rakennukset, puhtaat raaka-aineet, sekä huolellisesti valmistetut oluet omalta panimolta - jokainen tekemämme valinta heijastaa sitoutuneisuuttamme ympäristön säilyttämiseen. Olemme luoneet kokemuksen, jossa ylellisyys ja ympäristötietoisuus kohtaavat, todistaen että luksus ja kestävä kehitys eivät ole toisiaan pois sulkevia asioita.

Matkamme kohti vihreää tulevaisuutta ei kuitenkaan pääty meihin - se alkaa sinusta. Jokaisella asiakkaallamme on valta osallistua ja vaikuttaa pyrkimyksiimme. Arvostamalla ympäristömme kaunista luontoa, nauttimalla ravintolamme huolella valituista mauista, tai viehättymällä käsityöläisoluistamme, olet olennainen osa tarinaamme.

Uppoutuessasi tarjontaamme hotellissa, ravintolassa tai panimolla, kutsumme sinut mukaan pohtimaan valintojesi seurauksia. Yhdessä voimme nauttia sekä nykyhetkestä, että varmistaa hedelmällisen tulevaisuuden myös tuleville sukupolville.

Kiitos, että olette osa matkaamme ja tarinaamme, jossa jokaisella hetkellä ja jokaisella päätöksellä on merkitystä.

Kiittäen,

Kaisa, Craig, sekä Haapalan tiimi

Energia.

Siitä saakka kun ovemme vuonna 2018 aukesivat, olemme halunneet vähentää ympäristökuormaamme. Yksi nopeimmista ja helpoimmista tavoista tähän on valita kestävä, uusiutuvaa energiaa käyttävä toimija. Tämän vuoksi me käytämme EKOenergiaa. Tuotamme 30,000L olutta sekä 22,000 ruoka-annosta vuosittain, tähän menee energiaa n. kahdenkymmenen suomalaisen kotitalouden edestä.

Vähentäminen.

Toisiksi paras tapa vaikuttaa ympäristön resursseihin on vähentää sen käyttöä. Haapalassa harjoitamme tätä käytäntöä myös tuotteidemme ulkopuolella, jo rakennusvaihessa vuonna 2016 teimme valintoja tulevaisuuden kestävän toiminnan turvaamiseksi. Haapalan maille on kaivettu 10km edestä maalämpöputkia, jotta pystyimme säästämään jopa 30% lämmönkulutuksesta. Kulutusnäkökulmasta ajatellen tämä on maksanut itsensä takaisin vuoden 2022 talveen mennessä. Taloudellisesti tämä nosti perustamiskulujamme merkittävästi, sijoituksen ollessa kuitenkin toteuttamisen arvoinen, etenkin parhaillaan vallitsevassa energiatilanteessa. Tämä on säästänyt meiltä tuhansia elintärkeissä yleiskustannuksissa.

Tuotannossa ja palveluissa hillitsemme kulutusta valmistamalla kaiken keittiössämme päivittäin itse. Panimolla oluet tehdään kausittaisissa pienemmissä erissä helpottaaksemme ennakointia ja vähentäen hävikkiä sekä varaston ylitäyttöä. 50% oluistamme myydään omista tiloistamme, joka edelleen vähentää tarvetta polttoaine-energian käyttöön jakelussa.

Tuotteitamme hyödynnetään myymällä ylijäämää ResQ-sovelluksen kautta. Lataa sovellus itsellesi ja tartu tarjouksiin!

Materiaalien hankinta.


Me Haapalassa olemme ylpeitä tavastamme etsiä parhaimmat, tuoreimmat raaka-aineet käyttöömme. Luomme kulinaarisia nautintoja kohdaten ekologisuuden ja suomalaisen luonnon kunnioittamisen. A la carte -menumme sekä oluemme suunnitellaan hyödyntämällä antimia omista metsistä, ja tekemällä yhteistyötä paikallisten metsästäjien sekä kalastajien kanssa.

Kokkimme poimivat omasta puutarhasta huolellisesti valittuja, rakkaudella itse kasvatettuja raaka-aineita. Seikkailemme ympäröivissä metsissä, jossa henkilökunta sekä perheenjäsenet keräävät sieniä, yrttejä ja marjoja, lisäten luonnollisesti vaihtelevia makuja annoksiimme. Paikallisten kalastajien sekä metsästäjien ammattitaito tuo meille eettisesti metsästettyä riistaa, sekä tuoreimmat saaliit paikallisista järvistä.

Oman maan antimia hyödyntämällä sekä sen tuotteista huolehtivia ihmisiä tukemalla toteutamme ruokaelämyksen, joka ei ainoastaan helli makunystyröitäsi, myös juhlistaa oman maan makuja, sekä ihmisiä joiden omistautuminen tekee kaiken tämän mahdolliseksi.

Uusiokäyttö.

Uusio- ja hyötykäytämme siinä missä mahdollista. Arviomme mukaan uusiokäytämme noin 50 tonnia raaka-aineita sekä vettä vuosittain.

ENTISTÄMINEN - Päätimme myös uusiokäyttää vanhoja suomalaisia maalaisrakennuksia entisöimällä ne Haapalan liiketoiminnan käyttöön. Kunnostuksen aikana etsimme ja käytimme paikallisia materiaaleja laajasti. Ravintolan ja panimon puolella hirret olivat alkaneet lahota useilta alueilta. Kierrätimme jopa tyhjillään olevan kahdentoista kilometrin päässä sijaitsevan 70-vuotiaan hirsitalon hirret. Rakennus oli vanha, mutta jykevä ja hyväkuntoinen, ja käytimme sen hirsiä paikataksemme huonot puut Haapalan seinissä ja katossa. Nämä on nähtävissä galleriassamme, jota pääset katsomaan alla olevasta napista.

PUU & KIVI - Käytimme myös kierrätettyjä ikkunoita sekä ovia, suomalaista puuta huonekaluissa, sekä suomalaista graniittia baaritiskillämme pitääksemme myös materiaalit mahdollisimman paikallisina.

VESI - Uusiokäytämme oluen jäähdytykseen käytetyn veden käytettäväksi puhtaana seuraavan oluterän tekoon.

MÄSKI - Oluen teossa sivutuotteita syntyy eniten käytetyistä maltaista. Tuotesuunnitteluna Craig etsii aina uusia keinoja vähentää, uusiokäyttää, sekä korjata ongelmia niin isommalla kuin pienemmälläkin skaalalla. Täydellisenä esimerkkinä tästä mäskiä uusiokäytetään keittiössä leipään, kuorinta-aineena saippuaan, eläinten rehuna sekä biohajoavana muovin korvikkeena.. siis tä?

Luit oikein. Työskenneltyään aiemmin muovien parissa maailmanlaajuiselle tuotantoyhtiölle, Craig sai inspiraation. Pian Haapalan avaamisen jälkeen hän aloitti intohimoisen työskentelyn käytettyjen maltaiden jatkojalostamisen parissa laajalla skaalalla. Hän aloitti projektin nimellä “the Boreal Project”, työskennellen sen parissa vapaa-ajallaan. Vuoteen 2020 mennessä hän oli saanut rakennettua konseptin tuotantolaitokselle, ja perusti uuden tiimin, josta myöhemmin tulisi Granulous Oy, työskennellen yhdessä suomalaisen tutkimuslaitos VTT:n kanssa luodakseen kompostoitavan vaihtoehdon muoville käytettyjä maltaita hyötykäyttäen. Vuoden 2022 loppuun mennessä, käytettyään 4 vuotta ja nähtyään Granulouksen kasvavan ajatuksesta konseptiksi ja todellisuudeksi, Craig päätti raskain sydämin keskittyä jälleen Haapalan luotsaamiseen yhdessä Kaisan ja perheensä kanssa. Astuttuaan sivuun aktiivisesta roolista Granulousin parissa, jäi Granulous elämään ja jatkaa toimintaansa edelleen. Lisätietoja saatavilla alla olevasta nappulasta.