Image

JUHLAT TAI TAPAHTUMAT

HAAPALAn uniikki ympäristö mahdollistaa monet erilaiset tapahtumat:

Häät
Syntymäpäivät
Muistotilaisuudet
Yritystapahtumat
Firman kesäjuhlat
Polttarit
Levyjulkkarit
Tv-sarjan kuvaukset
Pikkujoulut
Monet muut teille räätälöitävät paketit

Ota yhteyttä, niin rakennemme teille näköisenne tilaisuuden.

Koko ravintolatilan pystyy myös varaamaan käyttöönsä ja tilassa on 120 henkilön maksimi henkilömäärä kesäaikaan. Ravintolatilaan on yhdistettävissä lämmittämätön hallitila esimerkiksi häiden tansseja ajatellen.

Ravintolan pääty soveltuu maksimissaan 32 henkilön tilaisuuksiin ja tilassa on moottoroitu 96" kangas sekä HD-tasoinen projektori, jossa HDMI-liitäntä. Ravintolan Genelec kaiuttimet takaavat laadukkaan äänentoiston tapahtumiin.

120 henkilön tilaisuuden majoitus järjestyy myös siten, että 20 henkilöä majoittuu Haapalassa ja 100 henkilöä voimme majoittaa samaan perheyritykseen kuuluviin IIDA lomahuoneistoihin noin 2km päähän Haapalasta.

Vanhassa päärakennuksessa voimme toteuttaa noin 10-30 henkilön tilaisuudet pirtissä, salissa tai molemmissa. Ravintolamme keittiö hoitaa tarjoiltavat, ja päärakennuksessa on myös anniskeluoikeudet. Esitystekniikkana pirtissä on 50" tv, ja salissa siirrettävä projektori saatavilla tarvittaessa (perinteinen vga-liitäntä).

ImageImage
ImageImage
Image

PIENI PALA HISTORIAA

*

Nykyisen Haapalan paikalla tilaa on jo 1600-luvulla asuttanut - sattumoisin Haapalainen. Haapalan talolla oli jopa velvollisuus pitää leivissään sotilasta, ja oikein oma puustelli oli osoitettu Sapsojärven vastarannalla Varpuniemessä. Tälle maisemallisesti mahtavalle ja ravinteikkaalle Haapalanlahden maalle kanttori Hintikka rakennutti Haapalan nykyisen talon vuonna 1868, ja aloitti puutarhanhoidon varsin innostuneena.

Elettiin vuotta 1904 kun nimismies Ticcander möi Haapalan talon Korhosten suvulle. Vaiherikkaina vuosikymmeninä Haapalassa toimi kansakoulu seitsemän vuoden ajan. Talon peräkamareissa asuivat ala- ja yläluokan opettajat, ja Haapalan nykyinen sali oli kansakouluaikoihin jaeuttu kahteen osaan. Talossa toimi myös juuri perustetun Sotkamon Säästöpankin haarakonttori, jolla oli toimipisteitä monissa kirkonkylän taloissa. 1920-luvulla Haapalan päärakennukseen rakennettiin pirtti, sekä rakennus vuorattiin sekä koristeltiin ikkunat ovet kainuulaisittain varsin erikoiseen tyyliin. Aikanaan Vuokatin ja Nurmeksen välisen junaradan rakentajat majoittuivat Haapalan pirtissä jopa 40-50hlön voimin.

*