KÄSITYÖLÄISPANIMO

Modernin panimon keinoin paikallisen käsityöläisyyden juhlistamista

Perustettu Haapalan tilan maille. Olemme viidennen sukupolven tuottajia suomalaisen, kainuulaisen maaseudun sydämessä. 

Built on the love of flavour.

Asuttuaan Craigin kotimaassa Englannissa 3 vuotta Craig ja Kaisa päättivät muuttaa takaisin Kaisan lapsuudenkodin maisemiin, joka oli saman perheen omistuksessa jo viidettä sukupolvea. Haapalan tila ansaitsi saada uuden luvun pitkään historiaansa.

Sen jälkeen, kun aloitimme suunnittelun vuonna 2016, ydinkonseptimme ei ole muuttunut, ja se on auttanut meitä selviytymään haastavimmista ajoista. Keskitymme tuotteeseen ja palveluun. Loistavan tuotteen valmistamiseksi hankimme ja etsimme paikallisia raaka-aineita ja tuottajia.

Yhdistämme suomalaisen ruokakulttuurihistorian ja maantieteen klassisiin brittiläisiin ja eurooppalaisiin oluttyyleihin kainuun maun juhlistamiseksi.

Tuotteemme ovat vegaanisia, pastöroimattomia, suodattamattomia, ilman lisättyjä väriaineita. Kaisan ja Craigin kantava ajatus läpi koko yrityksen elinkaaren on ollut löytää kaikille panimon tuotteille täydellinen makupari ravintolan menusta. Ruokasuosituksilla voimme tarjota vastaavaa kokemusta myös kotikokeille Haapalan oluiden kanssa.

Kunnoitetaan paikallisuutta

PLANEETTA, IHMISET, PROSESSI

Valmistamme pieniä eriä oluita ja alkoholittomia juomia vanhassa hirsinavetassa, joka sijaitsee Vuokatin hiihtokeskuksen luonnonkauniilla selustalla.

Rakkaudestamme rustiikkisiin, eurooppalaisiin oluisiin ja suomalaiseen maalaismaisemaan, olemme keskittyneet tuottamaan oluita, jotka kuvastavat sijaintiamme. Luonnosta ja pelloiltamme kerätyt ainekset, villihiivat ja paikallisen pientuottajan rakkaudella keräämät raaka-aineet yhdistävät kaikkea tekemistämme, olipa kyse sitten pienestä erästä limonadia tai hiukan isommasta erästä olutta. Hapokasta, virkistävää ja ravitsevaa!

HAAPALA heräsi eloon vuonna 2018, Kaisa ja Craig Tylerin toimesta. Mukana olivat myös Kaisan veli Juho puolisonsa Venlan kanssa.


Kaisa ja Craig pyörittävät myös Haapalan ravintolaa, majoitusta ja hirsisaunaa. Haapalan ruokalistat ja oluet vaihtelevat sesongin mukaan, joten Haapalassa on aina jotain uutta koettavaa!

Maitotila. Perheen koti. Panimo.

HAAPALA seuraava luku

Vuonna 2015 Kaisan vanhemmat miettivät, kuka ottaisi vuonna 1868 rakennetun Haapalan tilan haltuunsa.

Kaisa halusi aina perustaa oman ravintolan, mutta asui Lontoossa ja työskenteli Jamie Olivers Trattoriassa, Richmondissa. Hän näki yhdessä tuotesuunnittelijamiehensä Craigin, joka on myös aiemmin innokas kotioluiden panija, kanssa mahdollisuuden sekoittaa oluen ja ruoan maailma yhteen käyttäen ympäristöä sekä ruoka- että juomatuotteiden ytimenä. Juhlistamme Kainuun parhaita puolia ainutlaatuisessa ruokailukokemuksessa.

He laativat suunnitelman, pyörittelivät joitakin lukuja, ja päättivät muuttaa Lontoosta Sotkamoon ja ottaa vastaan haasteen perustaa yritys vanhalle maatilalle, keskelle suomalaista maaseutua.

"Työmme perustana on luoda tuotteita valmiiksi saatavilla olevista elementeistä. Tämä pätee niin raaka-aineisiin kuin perinteisten kulttuuristen elementtien käyttöön juomia suunnitellessa ja valmistaessa. Jopa pullojen etikettien suunnitteluun vaikuttavat voimakkaasti Kainuun alueen kulttuuritaide ja käsityöt. Näin saamme luotua ainutlaatuisen tuotteen, joka juhlistaa Kainuun raa'an, luonnollisen kauneuden parhaita puolia."

- Craig Tyler, perustaja

RAKENTAMINEN

Historian kunnioittamiseksi on se myös säilytettävä. Vuodet 2016-2018

Tietenkään ei ole mahdollista vain muuttaa 150 vuotta vanhalle tilalle sen ollen heti valmis tuottamaan ruokaa, juomaa ja palveluja turvallisissa olosuhteissa.

Itse asiassa kaksi vuotta meni suunnitteluun, purkamiseen, rahoituksen hakemiseen, entisöimiseen ja jälleenrakentamiseen. Vanha maatila, Haapalan sykkivä sydän.

Tässä kuvia kahden vuoden ja tuhansien tuntien työstä, joita tarvittiin Haapala Breweryn, ravintolan, majoituksen ja hirsisaunan luomiseksi.